Amatőr Squash OB - 2. selejtező:

Sasok Mozgásközpont, Pécs

November 13-án, szombaton lezajlott az Amatőr OB (hivatalos nevén: Egyéni Országos Amatőr Squash Bajnokság 2011.) második selejtezője is Pécsett.

A feltételek a Pécsi Sasok Mozgásközpontban is változatlanok voltak: ne légy benne a TOP 120-ban! A jelentkezők száma ezúttal nem az elvártak szerint alakult, olyannyira, hogy hölgyek nem is jöttek...

Ennek ellenére véleményünk szerint sikerült egy hangulatos és színvonalas selejtezőt lebonyolítani. Színfoltot és plusz aktivitást jelentett, hogy ezúttal a korábban ígértek szerint velünk tartott egy válogatott játékos - Gubi Ramon - is. Vele a győztesnek volt is lehetősége egy mérkőzést játszani. Nyilván tanúságos volt mindkettőjük számára. Az eredményt fedje jótékony homály, hisz ez nem erről szólt, és bevalljuk férfiasan nem is írtuk fel. Viszont tény, hogy ... tisztességgel helyt állt!

Hogy akkor valójában mi a célja annak, hogy egy válogatott fallabdázót viszünk le egy amatőr versenyre? Semmiképpen sem az, hogy "megveressük" vele a győztest! A cél ugyanaz, mint a verseny megszervezésével: az amatőr (szabadidős) játékosok számára szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy minél több ellenféllel mérethessenek meg, hogy hadd lássák - ahogy mi is - hogy valójában milyen szinten tartanak országos viszonylatban, és hogy ehhez képest mennyire vannak elmaradva - vagy adott esetben mennyivel előzik meg - a hivatalos ranglistán szereplő, netán topjátékosoktól.

Ennek előnyei egyértelműek. Az pedig, hogy ezáltal az egész fallabda élet felpezsdül - reményeink szerint - az "csak" a plusz haszon.

A helyi szervező Zákányi Péter volt, aki sajnos ezúttal nem tudott jelen lenni. Őt Papp Tamás helyettesítette és képviselte. Ezúton szeretnénk megköszönni mindkettőjüknek a segítséget, amit nekünk - és saját klubjuknak - nyújtottak, ezáltal lehetővé téve ezen országos bajnokság kiterjesztését a mediterrán városra is. Reméljük, jövőre még ennél is többen jelentkeznek itt is!

A verseny ezúttal is pontban reggel 10 órakor kezdődött el. A jó hangulat megvolt, és a viszonylag kis létszám miatt mindenki hazaért a Forma 1 rajtjára, ami fontos kritérium volt, tekintve, hogy hölgyek nem voltak, ugye...

A mezőny  erősségét a fent részletezett okok miatt nem tudtuk megállapítani.  A lényeg , vagyis a győztesek kiléte se maradjon tovább titokban:

A mezőny végeredménye:

1. Pál András

2. Papp Tamás

3. Dr. Simon Miklós

4. Simon Péter

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy minden selejtezőről csak 4-4 induló juthat be a fővárosi döntőbe. Tehát, ha az egyik selejtezőn nem kerülsz a 4 közé, vagy úgy látod, hogy a legközelebbi klubban rendezett selejtezőn túl erős lesz a mezőny, senki nem fogja megakadályozni, hogy máshol (is) elindulj!

A következő lehetőség erre:

2010. november 20. Golden Ball Club, Győr

Beszámoló képekben:

·         http://picasaweb.google.com/griffsquash08/PecsiSelejtezo#

 

További beszámolók találhatók folyamatosan:

·         Sporthiradó

·         Blikk

·         Mozgás Hálózata

·         Magyar Squash Szövetség

·         Squash OB Blog

·         Amatőr Squash Blog

·         Squash TV

·         Griff Squash & Fitness Club

A bejegyzés trackback címe:

https://squashob.blog.hu/api/trackback/id/tr22450415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása