Amatőr Squash OB - 7. selejtező:

Kalászi Sportcsarnok, Budakalász

Nagy várakozásaink voltak a budakalászi selejtezővel szemben, hiszen mint tudjuk, igen komoly élet zajlik náluk squash terén. Sajnos azonban a körülmények egy picit kedvezőtlenebben alakultak, mint számítottunk rá.

Vasárnapra már korábban le volt kötve egy házi verseny, szintén amatőröknek. És sajnos az időjárás sem úgy alakult, ahogy mi alakítottuk volna. Ha lett volna rá hatásunk, persze…

Mindamellett Budakalász azért Budakalász! A fallabda sport egyik meghatározó helyszíne. Így Csányi Brigi és Buday Zoli kihozták belőle, amit lehetett. És azért az bizony nem volt olyan rossz…

A Budakalászi Sportcsarnokot mi már jól ismertük, így nem is lepődtünk meg adottságain. Rengeteg sportolási lehetőség áll a vendégek rendelkezésére. A szokásos fitneszterem-aerobik kombó mellett, amely már a squashpályák kötelező velejárója, nekik van egy igazi sportcsarnokuk. Méghozzá nem is kicsi…! Igazi kézilabdapálya, lelátóval, meg minden, ami hozzá tartozik. Aki nem hiszi, járjon utána – vagy nézze meg a Mozgás TV korábbi adásában. Ott készült ugyanis egy jó kis bemutató róluk.

Egy érdekesség: sztáredzőnk, Sean Flynn mint egy mellékesen észrevette, hogy az 1-es pálya lényegesen kisebbnek tűnik, mint a 2-es pálya. Ezek után szinte mindenki ezt próbálta kitalálni, hogy ez tényleg így van-e, vagy csak optikai csalódás. Elvileg optikai csalódásnak kell lennie. Ugyancsak ezt erősítette meg Buday Zoli – nem hitelesített – mérése is.

A versenyen indulók száma: 13 fő volt. Üdítő különbség volt a korábbiakhoz képest, hogy voltak indulók a női kategóriában is – ha nem is sokan…

Az eredmények pedig:

Nők:

 1. Szlávik Linda
 2. Bolyós Erika

Férfiak:

 1. Kassay Csaba
 2. Szász Miklós
 3. Zentai László
 4. Szabó Ádám

 

A már megszokott csapatot ismét megemlítenénk. Két hostessünk - Görög Gabriella, Sipos Barbara - mellett a fotós Rácz Zoltán, Szilágyi Gábor és Czeglédi Tamás képviselték a szervezőket. És megint velünk jött Sean Flynn, akiről korábban már szó volt. Ezúttal is a FOX Autorent által biztosított kocsikkal utaztunk - ismét hála érte!  

 

A szokásos aktivitások megvoltak: ActivLab termékkóstolók, Organity magnézium gél, és Phiten mágneses nyakláncok és titánium karkötők, Yantra jóga és masszázs matracok termékbemutatója. Emellett bemutattuk legújabb szponzorunkat: a Pegazus Brókerház Zrt., akik a döntők győzteseinek adnak majd díjakat.

 

A következő lehetőségek a versenyzésre már csak 2011-ben lesz:

·         Debreceni Selejtező: 2011. január 08.

Helyszín: 4027 Debrecen, Füredi út 27 - Aktív Fitness

·         Gödöllői Selejtező: 2011. január 09.

Helyszín: 2100 Gödöllő, Dózsa György út 152. - HS Sport - és Szabadidőközpont

·         Szombathelyi Selejtező: 2011. január 15.

Helyszín: 9700 Szombathely, Géfin Gyula u. 24. - Öntöde Sportcentrum

·         Tiszaújvárosi Selejtező: 2011. január 22.

Helyszín: 3580 Tiszaújváros, Szederkényi út 674/679. - Angyal Squash & Bowling Club

·         Budapesti Selejtező: 2011. január 29.

Helyszín: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152 - Griff Squash & Fitness Club

·         Kiskunhalasi Selejtező: 2011. február 05.

Helyszín: 6400 Kiskunhalas, Esze Tamás ltp.10. - Centrum Squash Club

 

Beszámoló képekben:

http://picasaweb.google.com/griffsquash08/BudakalasziSelejtezo#

 További beszámolók találhatók folyamatosan:

·         Sporthiradó

·         Blikk

·         Mozgás Hálózata

·         Magyar Squash Szövetség

·         Squash OB Blog

·         Amatőr Squash Blog

·         Squash TV

·         Griff Squash & Fitness Club

Amatőr Squash OB - 6. selejtező:

FormaZóna Sportközpont, Kecskemét

 Kecskeméten, egy bevásárlóközpontban található az új FormaZóna Sportközpont, amely az amatőr országos bajnokság 6. selejtezőjének adott otthont. Azért írom, hogy új, mert mint könnyen kikövetkeztethető, volt belőle egy régi is. Mégpedig nem messze tőle - alig párszáz méter - csakhogy a klub kinőtte korábbi épületét, mind méretben, mind pedig minőségben. Tehát Konfár Zoltán klubja is a jól bevált módszert követi. A korábbi klubbal szerzett tapasztalatokat egy új, minden szempontból a saját igényekhez igazított épületben kamatoztatják.

 Úgy látszik, hogy ez már egy általánosnak mondható jelenség. Ez az egyik tanulság a szervezők számára a rendezvény egészét nézve. Így, közeledve a selejtezők feléhez, több tanulságot is le tudtunk szűrni, és ennek a selejtezőnek apropóján meg is osszuk a fallabdát kedvelő nagyérdeművel, veletek.

Kettes számú tanulság, amely a korábbi beszámolókból már át kellett, hogy sugározzon a sorok közül felétek, hogy a fallabda, úgy általában, mint szabadidős sportág egyáltalán nincs rossz állapotban Magyarországon. Nincs rossz állapotban a vidéki nagyvárosokban sem - vagy inkább főleg ott. A körülmények megfelelőek, néhol nagyon is jók, van is érdeklődés a sportág iránt, és vannak elhivatott emberek, akik hajlandóak az idejükből áldozni, hogy mások szórakozására szervezzenek versenyt. (Ezért dicséret illeti őket, még akkor is, ha egyesek közülük uram bocsá' ezt némi haszon reményében is teszik - a szerencsétlen naiv lelkek...) Mi kell még? Nos, úgy tűnik, hogy egy kis kommunikáció, és központi szervezés. Ebben igyekszünk segíteni. Legalábbis, megtesszük, ami tőlünk telik. Majd meglátjuk, mire elég.

Tehát, a FormaZóna. Mint már utaltunk rá, a tulajdonos Konfár Zoltán - aki maga is rendszeresen squashol - egy 2200 nm-es, teljesen modern gépparkkal felszerelt fitneszterem, és a hozzátartozó egyéb kiegészítő szolgáltatásokkal jól ellátott sportkomplexumot vezet. A három (!) aerobik teremben minden manapság divatos mozgásformához rendelkezésre áll a felszerelés. Emellett cardio park, wellness részleg, szolárium és ki tudja még, hogy mi is tartozik a teremhez. Hogy mi még? Ja igen, ami számunkra nem elhanyagolható: 2 db squash pálya.

A selejtezőt tehát ezen a 2 pályán játszotta le a 20 induló. Akik egytől-egyig férfiak voltak. Tanulság #3: a nőket nehéz rábírni, hogy induljanak el egy fallabda versenyen. Ez immár országos tendenciának mutatkozik. Kérdés, hogy a verseny, vagy inkább a fallabda zavarja őket jobban a fallabda verseny esetében.

Mindenesetre az indulók száma megelégedésre adhat okot. Főleg, ha figyelembe vesszük az időjárást, a tényt, hogy szombat munkanap volt, illetve, hogy vasárnap országos csapat bajnoki forduló volt.

Kovács István szervezte a helyszínen az eseményt. Neki fontos szerepe volt abban, hogy ilyen sokan eljöttek a fentebb részletezett nem túl kedvező külső körülmények ellenére.

A már megszokott csapatot ismét felvonultattuk. Két hostessünk - Görög Gabriella, Sipos Barbara - mellett a fotós Rácz Zoltán volt jelen, míg  Szilágyi Gábor és Czeglédi Tamás képviselték a szervezőket. Ezúttal is a FOX Autorent által biztosított kocsival utaztunk - ezúton is hála érte, megint! Sajnos ezúttal nem tudtunk versenyzőt, vagy edzőt szervezni a helyszínre, de egy másik alkalommal pótolni fogjuk e hiányosságot. Úttörő becsszóra!

 A szokásos aktivitások megvoltak: ActivLab termékkóstolók, Organity magnézium gél, és Phiten mágneses nyakláncok és titánium karkötők, Yantra jóga és masszázs matracok termékbemutatója. Emellett bemutattuk legújabb szponzorunkat: a Pegazus Brókerház Zrt., akik a döntők győzteseinek adnak majd díjakat.

A végeredmény a következő:

1. Fritz László
2. Gulyás Tamás
3. Magyar Péter
4. Horváth Zalán
5. Kovács István
6. Benda Imre
7. Faragó Zsolt
8. Kozma János

5-8-ig a helyezések nem lettek kijátszva, a szerin rangsoroltam, hogy
kinek lett jobb helyezése a vigaszágon.
A vigaszág győztese: Fricz István.

 

A következő lehetőség az indulásra:

2010. december 18.  Kalászi Sportcsarnok, Budakalász

Beszámoló képekben:

·         http://picasaweb.google.com/griffsquash08/KecskemetiSelejtezo#

 

További beszámolók találhatók folyamatosan:

·         Sporthiradó

·         Blikk

·         Mozgás Hálózata

·         Magyar Squash Szövetség

·         Squash OB Blog

·         Amatőr Squash Blog

·         Squash TV

·         Griff Squash & Fitness Club

 


Ezúton szeretnénk meghívni Téged és Kedves Családodat egy italra (Laposa Pincészet) december 30-án a Griff Squash & Fitness Club évzáró bulijára.

Ezzel az itallal szeretnénk megköszönni hogy egész évben nálunk játszottatok!

A Verseny Célja: Egy utókarácsonyi elő szilveszteri összejövetel megszervezésével szeretnénk lehetőséget teremteni számotokra - és persze magunknak -, hogy jobban megismerhessétek egymást.

Profi, Női és Amatőr Squash Verseny

 

Verseny ideje: 2010. december 30 (Csütörtök) - 09 óra

Helyszín: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152 - Griff Squash & Fitness Club

Rendező: Szilágyi Gábor - Griff Squash & Fitness Club

Versenybíró: Tóth Béla  - A MFSZ Főbírója

Nevezési díj: 3.000 Ft (tartalmaz 1 fő részére ebédet, tombolát és finn szaunát)

Nevezés: griffsquash08@gmail.com e-mail címen, vagy személyesen a Club recepcióján.

Nevezési határidő: 2010. december 23 (Csütörtök)

Lebonyolítás: Dunlop versenylabdával a jelentkezők számától függően csoportmérkőzéses vagy svájci rendszerben. Mindenki számára legalább 2 mérkőzés garantált. A mérkőzéseket PSA versenyeken alkalmazott pontozási rendszerrel, 3 nyert játszmáig játsszuk, játszmánként 11 pontig.

Díjazás: Kupa, Érem, Oklevél

További programok:

Ingyenes Aerobic & Spinning órák a videós aerobic verseny legjobbjaival kiegészülve

Részletek: Videós Aerobic Verseny

Az órákra bejelentkezés szükséges: www.griffsquash.hu

Ingyenes Fitness terem használat személyi edzők segítségével, tanácsaikkal.

Kispályás Teremfoci Bajnokság

maximum 12 csapat nevezését tudjuk elfogadni.

Nevezési díj: 9.000 Ft / csapat (3 fős csapatok) - Tartalmaz: 3 fő részére ebédet, tombolát és finn szaunát

Időpont: 2010. december 30 (Csütörtök) - 09 óra

Játékidő: 1x12 perc

Díjazás: Kupa, Érem, Oklevél

Lebonyolítás: 4 db 3-as csoport. Csoporton belül körmérkőzések, majd keresztmérkőzések és helyosztók.

Szabályok:

 • a labda sehol sincs kint
 • gól, ha a kapu belső részét érinti a labda
 • kézzel nem lehet védeni
 • gól után középkezdés van
 • ha fennakad valahol a labda, akkor labda ejtés (bírói labda) van
 • csoportmeccseken nyert mérkőzés 3 pontot ér, döntetlen 1-1 pontot. pontazonosság esetén a gólkülönbség, ha az is egyenlő, akkor az egymás ellen játszott eredményt nézzük.
 • helyosztó mérkőzéseken ha döntetlen van, akkor egész pálya üres kapura kell lőni minden játékosnak egyszer. Ha ezután is egyenlő, akkor az első hibázásig megy.

Wellness Évzáró Nap

Részvételi díj: 1.000 Ft/fő

Program:

 • Szauna szeánsz: óránként illatos felöntések
 • Pezsgőfürdő és szolárium használat
 • Állapotfelmérések: testvíz %, testzsír %, ideális súly és kalória bevitel meghatározása
 • Mobil székes masszázs: 15 perces frissítő masszázs (időpontfoglalás szükséges)
 • Különleges teák biztosítása

Kedvezmények:

 • 30 perces részmasszázs: 3.500 Ft helyett 2.500 Ft
 • 60 perces masszázs (svéd, gyógy, sport, relax, cellulit): 5.500 Ft helyett 3.000 Ft
 • 90 perces manager masszázs (talp és arcmasszázzsal): 6.500 Ft helyett 4.000 Ft

 

                 2 fogásos ebéd: - (Nevezési díj tartalmazza), 1.000 Ft/ fő             13:00 - 15:00 ig

                     Ingyenes Játszóház gyerekeknek                                            10:00 - 18:00 ig

Tombola: (Nevezési díj tartalmazza), 1.000 Ft/fő

Tombola díjak: Karakal, Griff, Activlab, Harmónia Wellness, Borgo, Avon, Phőnix Étterem, Yantra Matrac, Személyi edzés

Hatalmas Bérletvásárlási Akciók: 50% kedvezmény!!!

Fitness, Aerobic, Spinning: Éves, Fél éves, 3 hónapos

Wellness: Szauna, Infraszauna, Pezsgőfürdő, Szolárium

Squash: 10 és 20 alkalmas

20% kedvezmény!!! Masszázsbérlet és alakformáló, fogyasztó bérlet

Termékbemutatók:

Activlab, Yantra Matrac, Organity, Avon, Karakal ütők kipróbálása

Mozogjuk le együtt a karácsonyi bejglit, hogy szilveszterkor már a legjobb formánkban jelenhessünk meg!

Az irányadó szabályok: A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség általános versenyszabályzata (www.squash.hu) és a World Squash Federation (WSF) versenyszabályzata (www.worldsquash.org) .

Egyéb: Az öltözőkben és a verseny helyszínén hagyott tárgyakért a rendezőség nem vállal felelősséget.

Sérülésmentes felkészülést és eredményes versenyzést kíván a

Griff Squash & Fitness Club!

Amatőr Squash OB - 5. selejtező:

Invest Sportcentrum, Eger

Ismét csak egy meglepően modern sportcentrumot találtunk a tervezett selejtező helyén. Az Invest Sportcentrum valóban egy sportolási lehetőségeket felvonultató komplexum. 9 teniszpálya (2 fedett) mellett 4 squash pálya, pingpong-asztal... sőt, emellett még saját vendégházuk is van!

A családi vállalkozásként üzemeltetett Invest Sportcentrum tulajdonosa Harmati Judit - a selejtezők szervezőitől már megszokott módon - óriási energiát fordít rá, hogy a mostani nehéz körülmények között a klubot működtesse - és ez által, saját jól felfogott érdekénél fogva is a sportot népszerűsítse. 

Judit és családja tevékenysége igen széles körű. Mint megtudtuk, Eger városában például csak az általuk üzemeltetett squash pályákon játszhatunk, hiszen nincs több. Ennek ellenére teniszben a legerősebbek, hiszen azon túl, hogy tizenegynéhány pályájuk van, egy különlegességgel is a sportolók rendelkezésére állnak: egy különleges, gumi granulátum borítású, fedett teniszpálya. Ráadásul mindez az Eszterházy Károly Főiskola kollégiumának területén. A sport mellett a vendéglátás területén jeleskednek. Összesen 3 sportkomplexumot és több szállodát is üzemeltetnek. Ez jó párosításnak bizonyul, hiszen a napi teendőket vendéglátós szemléletben végzik, aminek a sportközpont vendégei a haszonélvezői - és ezen a szombaton a szervezők kis csapata is az volt.  

Judit segítségére a sportrendezvények szervezésében általában Láng Petra szokott lenni - ezúttal sem volt ez másként. Petra személyében egy agilis, a sport iránt elhivatott csinos, ifjú hölgyet ismertünk meg. Mint azt megtudtuk, testnevelés szakos hallgató, de a riportok adásában még nincs nagy rutinja...

Érkezett nevező Egerből, Sárospatakról, Sátoraljaújhelyről, sőt még Debrecenből és Budapestről is. Ennek a klub képviselői rendkívül örültek. Úgy tűnik tehát, hogy a versenyzők tényleg elkezdték megfogadni, hogy akár több helyen is indulhatnak. Ezáltal reményeink szerint kissé felpezsdül a squashélet, és a színvonal is tovább emelkedik. A szervezők ezúttal úgy döntöttek, hogy engednek a sokszor egész messziről érkezett versenyzőknek, és körmérkőzésekkel játszatták ki az első nyolc helyezést és a vigaszágat is! Így aztán hosszú napra számíthattunk, különösen, hogy 3 nyert szettig mentek a mérkőzések. A 17 nevező 4 pályán azonban viszonylag hamar eldöntötte a sorrendet, és 16 órakor már indulhattunk is hazafelé - igaz ugyan, hogy már 9 órakor elkezdődött a rendezvény.

A már megszokott csapatot ismét megemlítenénk. Két hostessünk - Görög Gabriella, Sipos Barbara - mellett a fotós Rácz Zoltán, valamint Támcsu Ferenc, Szilágyi Gábor és Czeglédi Tamás képviselték a szervezőket. Ezúttal is a FOX Autorent által biztosított kocsival utaztunk - ezúton is hála érte!  A szakmaiságot ezúttal nem mi utaztattuk, hanem megkértük, hogy jöjjön a helyszínre. Kovács Zsolt - magyar ranglista 6. - squashversenyző eleget tett a meghívásunknak, és az Invest Sportcentrumban tett látogatást a verseny ideje alatt. Mint elmondta, nagyon elégedett volt a színvonallal, támogatja a kezdeményezést. Persze, a legnagyobb sikere annak volt, hogy a verseny után ütött egy párat a győztessel. Olyannyira sikeresnek bizonyult a látogatása, hogy jó néhány magánórát le is kötöttek vele. Mint kiderült, a klub egyetlen igazi hiányossága, hogy nincs igazi squashedzőjük. Nos, ezen úgy tűnik, hogy részben máris segíteni tudtunk...

A szokásos aktivitások megvoltak: ActivLab termékkóstolók, Organity magnézium gél, és Phiten mágneses nyakláncok és titánium karkötők, Yantra jóga és masszázs matracok termékbemutatója. Emellett bemutattuk legújabb szponzorunkat: a Pegazus Brókerház Zrt., akik a döntők győzteseinek adnak majd díjakat.

Akikkel pedig a nagy fővárosi döntőn is találkozhattok:

A női kategória:

 1. Jékli Márta
 2. Láng Petra

A férfi kategória pedig:

 1. Mező Attila
 2. Károlyi Balázs
 3. Bihari Zoltán
 4. Lászka Milán

Harmati Judit jóvoltából pedig ezúttal a vigaszág helyezettjei is díjazásra kerültek:

 1. Gábor Botond
 2. Gombos Sándor
 3. Dusa Zsolt
 4. Tóbiás Gábor

A következő lehetőség az indulásra:

2010. december 11.  Formazóna, Kecskemét

Beszámoló képekben:

További beszámolók találhatók folyamatosan:

·         Sporthiradó

·         Blikk

·         Mozgás Hálózata

·         Magyar Squash Szövetség

·         Squash OB Blog

·         Amatőr Squash Blog

·         Squash TV

·         Griff Squash & Fitness Club

Amatőr Squash OB - 4. selejtező:

XL Fittlesz, Kaposvár

 

Még hogy nincs squashélet a Dunántúlon! Számunkra most bebizonyosodott, hogy ez - egyre inkább - nincs így. Kováts Zsolt személyében egy a sport iránt általában és egészében elkötelezett klubvezetőt ismertünk meg. Ezt bizonyította az általa üzemeltetett és tulajdonolt XL Fittlesz sportközpont, amely nyugodtan állíthatjuk, hogy színvonalát tekintve Budapesten is bárhol megállná a helyét. Zsolt innen szervezi a város szabadidős sportéletét. Fitnesz és testépítés szempontjából az XL Fittlesz már letette névjegyét, és mint megtudtuk - és láttuk -, már egy ideje a squashba is teljes erőből belevetették magukat. A tapasztaltakat figyelembe véve az eredmény sem várathat sokat magára. Ezt bizonyítja, hogy a kaposvári selejtező mezőnyében, színvonalában és a helyi szervezésben sem volt hiba.

Az elhivatottság mellett szerencsére erősen jelen van az üzleti szemlélet is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy kapva kaptak az általunk kínált remek lehetőségen, és nagyon szívesen vettek részt az országos versenyen, és a szponzoraink termékeinek forgalmazásától sem zárkóztak el, sőt...

A mi szempontunkból szintén nem elhanyagolható, hogy a vendégszeretet is fontos faktor a vezetőség szemében. Ennek is köszönhető, hogy szokásos "kis" csapatunk végig remekül érezte magát. De - bármilyen hihetetlen - ez a cikk nem elsősorban a klubról szól...! A lényeg, hogy a selejtező végig jó hangulatban telt, mind a játékosok, mind a nézők jól érezték magukat. A színvonalat tovább emelte, hogy ezúttal megfogadták tanácsunkat, és akik nem jutottak tovább Pécsről, ezúttal Kaposváron próbálkoztak.

A rendezvényt a helyi szervezők nagyon komolyan vették, még a városi televízió is kijött forgatni. A helyi szervezésben Kováts Zsolton kívül Szerencsés József segített sokat, sőt még lányát, Szerencsés Debórát is elindította a verseny női kategóriájában, aki pedig ha már elindult, nyert is.

Ami pedig csapatunkat illeti... Ezúttal csak egy - de már jól ismert - gyönyörű hostesst vittük magunkkal a FOX Autorent által biztosított kocsikkal. Görög Gabriella amellett, hogy segített emelni a rendezvény fényét, a többi szponzor által biztosított termékek köré szervezett aktivitás lebonyolításában vállaltak főszerepet. Ilyenek voltak például: ActivLab termékkóstolók, Organity magnézium gél, és Phiten mágneses nyakláncok és titánium karkötők, Yantra jóga és masszázs matracok termékbemutatója.

 

Reméljük, hogy a befektetett rengeteg energiának szponzoraink számára is meg lesz az eredménye, és több potenciális szponzorjelöltet tudunk meggyőzni ezáltal, hogy ebbe a sportágba érdemes fektetni, mert mi egyre biztosabbak vagyunk benne, ahogy az országot járva újabb és újabb modern sportközpontokat és elhivatott klubvezetőket, valamint lelkes versenyzőket ismerünk meg.


Akikkel pedig a nagy fővárosi döntőn is találkozhattok:

A női kategória:

 1. Szerencsés Debóra
 2. Varga Pintér Katalin
 3. Sárkány Sára
 4. Kolakowski Ágota

A férfi kategória pedig:

 1. Szederkényi Dániel
 2. Mag András
 3. Mike József
 4. Vida Zsolt

 

 

A következő lehetőség:

2010. december 4.  Invest  Sportcentrum, Eger

Beszámoló képekben:

·         http://picasaweb.google.com/griffsquash08/Kaposvari_selejtezo#

 

További beszámolók találhatók folyamatosan:

·         Sporthiradó

·         Blikk

·         Mozgás Hálózata

·         Magyar Squash Szövetség

·         Squash OB Blog

·         Amatőr Squash Blog

·         Squash TV

·         Griff Squash & Fitness Club

 

Amatőr Squash OB - 3. selejtező:

Golden Ball Club, Győr

 

A győri selejtezőre összesen 23 játékos nevezett. Ez főleg Milkovics László helyi ténykedésének volt köszönhető. Ez nem kis fegyvertény, főleg annak ismeretében, hogy a szervezésbe mindössze alig több, mint egy hete kapcsolódott be! Ez mutatja egyrészről Laci talpraesettségét és odaadását a squash iránt, másrészt azt is jól megmutatja, hogy a szabadidős squashban igen nagy tartalékok vannak még itthon.

Sajnos a lányok között nem volt elegendő induló - ez persze nézőpont kérdése, de azért a 4 lány valóban nem túl sok. Mindenesetre akik eljöttek, nagyon jól érezték magukat, játszottak egy jót, és a napjuk is megmaradt. Nagyjából ebédre otthon is voltak. Ez alól kivétel Hanekám Alexandra - Milkovics Laci felesége -, aki miután megnyerte a női kategóriát, a férfiak között is megmérettetett - természetesen tét nélkül.

Végre elkészültek a rendezvény pólói, így mindenki megelégedésére - részben - kiosztásra is kerültek. Ez természetesen örömteli esemény volt az indulóknak, hisz ami jár, az jár. Itt kell most megjegyeznünk, hogy az első két selejtezőben aki nem kapta meg pólóját a nevezéskor, mostantól várhatja, hogy bármikor megérkezhet. Erről velük e-mailben egyeztetünk, illetve a klubokon keresztül is tájékoztatva lesznek.

Kis csapatunk ezúttal ismét új összeállításban jelent meg a helyszínen. Az oszlopos tagok - és szervezők - persze most is itt voltak. Szilágyi Gábor, az ötletgazda, és a Griff Squash vezetője, Czeglédi Tamás a Mozgás Hálózatának (www.mozgas.info)tulajdonosa, és társszervező. Mellettük még Rácz Zoltán, a fotós tartozik a törzsgárdához, akinek a többek között a gyönyörű képeket és a videókat is köszönhetjük (emellett a csapat szórakozásához is nagyban hozzájárul...).

Ezúttal két gyönyörű hostesst vittünk magunkkal a FOX Autorent által biztosított kocsikkal. Görög Gabriella és Sipos Barbara amellett, hogy segített emelni a rendezvény fényét, a többi szponzor által biztosított termékek köré szervezett aktivitás lebonyolításában vállaltak főszerepet. Ilyenek voltak például: ActivLab termékkóstolók, Organity magnézium gél, és Phiten mágneses nyakláncok és titánium karkötők, Yantra jóga és masszázs matracok termékbemutatója.

 A versenyzők számára azonban az igazi attrakciót az jelentette, hogy ezúttal nem válogatott sportolót vittünk magunkkal, hanem a sztáredzőt, Sean Flynnt. Az igazi meglepetés az volt, hogy Sean játék közben figyelte meg mindenki hibáit, majd egy közös tanácsadás keretében mindenkinek személyes tanácsadást tartott, majd a gyakorlatban is szemléltette velük. Azt hiszem, hogy ennek volt a legtöbb értelme és legnagyobb haszna az indulók szempontjából.

A budapesti selejtezőbe jutott hölgyek pedig:

1.       Hanekám Alexandra

2.       Doboczky-Szelesztey Judit

3.       Pintérné Julietta

4.       Bodó Zsófia

Férfiak:

1.       Jaczkó Péter

2.       Reider Tamás

3.       Szabados Tamás

4.       Ruzicka László

A következő lehetőség:

2010. november 27.  XL-Fittlesz Sport Wellness és Szabadidőközpont, Kaposvár

Beszámoló képekben:

További beszámolók találhatók folyamatosan:

·         Sporthiradó

·         Blikk

·         Mozgás Hálózata

·         Magyar Squash Szövetség

·         Squash OB Blog

·         Amatőr Squash Blog

·         Squash TV

·         Griff Squash & Fitness Club

 

 

 Amatőr Squash OB - 2. selejtező:

Sasok Mozgásközpont, Pécs

November 13-án, szombaton lezajlott az Amatőr OB (hivatalos nevén: Egyéni Országos Amatőr Squash Bajnokság 2011.) második selejtezője is Pécsett.

A feltételek a Pécsi Sasok Mozgásközpontban is változatlanok voltak: ne légy benne a TOP 120-ban! A jelentkezők száma ezúttal nem az elvártak szerint alakult, olyannyira, hogy hölgyek nem is jöttek...

Ennek ellenére véleményünk szerint sikerült egy hangulatos és színvonalas selejtezőt lebonyolítani. Színfoltot és plusz aktivitást jelentett, hogy ezúttal a korábban ígértek szerint velünk tartott egy válogatott játékos - Gubi Ramon - is. Vele a győztesnek volt is lehetősége egy mérkőzést játszani. Nyilván tanúságos volt mindkettőjük számára. Az eredményt fedje jótékony homály, hisz ez nem erről szólt, és bevalljuk férfiasan nem is írtuk fel. Viszont tény, hogy ... tisztességgel helyt állt!

Hogy akkor valójában mi a célja annak, hogy egy válogatott fallabdázót viszünk le egy amatőr versenyre? Semmiképpen sem az, hogy "megveressük" vele a győztest! A cél ugyanaz, mint a verseny megszervezésével: az amatőr (szabadidős) játékosok számára szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy minél több ellenféllel mérethessenek meg, hogy hadd lássák - ahogy mi is - hogy valójában milyen szinten tartanak országos viszonylatban, és hogy ehhez képest mennyire vannak elmaradva - vagy adott esetben mennyivel előzik meg - a hivatalos ranglistán szereplő, netán topjátékosoktól.

Ennek előnyei egyértelműek. Az pedig, hogy ezáltal az egész fallabda élet felpezsdül - reményeink szerint - az "csak" a plusz haszon.

A helyi szervező Zákányi Péter volt, aki sajnos ezúttal nem tudott jelen lenni. Őt Papp Tamás helyettesítette és képviselte. Ezúton szeretnénk megköszönni mindkettőjüknek a segítséget, amit nekünk - és saját klubjuknak - nyújtottak, ezáltal lehetővé téve ezen országos bajnokság kiterjesztését a mediterrán városra is. Reméljük, jövőre még ennél is többen jelentkeznek itt is!

A verseny ezúttal is pontban reggel 10 órakor kezdődött el. A jó hangulat megvolt, és a viszonylag kis létszám miatt mindenki hazaért a Forma 1 rajtjára, ami fontos kritérium volt, tekintve, hogy hölgyek nem voltak, ugye...

A mezőny  erősségét a fent részletezett okok miatt nem tudtuk megállapítani.  A lényeg , vagyis a győztesek kiléte se maradjon tovább titokban:

A mezőny végeredménye:

1. Pál András

2. Papp Tamás

3. Dr. Simon Miklós

4. Simon Péter

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy minden selejtezőről csak 4-4 induló juthat be a fővárosi döntőbe. Tehát, ha az egyik selejtezőn nem kerülsz a 4 közé, vagy úgy látod, hogy a legközelebbi klubban rendezett selejtezőn túl erős lesz a mezőny, senki nem fogja megakadályozni, hogy máshol (is) elindulj!

A következő lehetőség erre:

2010. november 20. Golden Ball Club, Győr

Beszámoló képekben:

·         http://picasaweb.google.com/griffsquash08/PecsiSelejtezo#

 

További beszámolók találhatók folyamatosan:

·         Sporthiradó

·         Blikk

·         Mozgás Hálózata

·         Magyar Squash Szövetség

·         Squash OB Blog

·         Amatőr Squash Blog

·         Squash TV

·         Griff Squash & Fitness Club

Amatőr Squash OB - 1. selejtező:

Squash Club Szeged, Szeged

 

November 6-án, szombaton lezajlott az Amatőr OB (hivatalos nevén: Egyéni Országos Amatőr Squash Bajnokság 2011.) első selejtezője Szegeden.

Nevezzük is bárhogy, a lényeg, hogy mindenki elindulhat a versenyen, aki nem számít hivatalos versenyzőnek. Most itt legyen ennyi elég, hisz aki annak számít, az tudja magáról, vagy legalábbis tudja, hol kell utánanézni. Aki pedig nem tudja magáról, az biztosan nem az...

A helyi szervezők kitettek magukért. Rengeteg utánpótlás korú induló volt. A hölgyeknél sajnos úgy alakult, hogy nem volt elég induló, így a résztvevők automatikusan tovább is jutottak, azonban a versenyzők becsületére legyen mondva, hogy nem akartak hiába eljönni, és nem voltak restek a férfiak mezőnyében is megméretni magukat - persze, tét nélkül.

Az már az első pillanatban kiderült számunkra, hogy a Squash Club Szeged a város és a megye fallabda életének központja Pápai Miklós vezetésével, akinek elhivatottsága példa értékű e sportágban. Hogy e kezdeményezés nem hatott idegenként, vagyis hogy Miklósék rendszeresen szerveznek amatőr versenyeket, az a szervezés és lebonyolítás gördülékenységéből jól látszott - és persze abból, hogy elég népes tábor gyűlt össze a verseny megtekintésére.

Kijelenthetjük tehát, hogy a Squash Club Szeged a hazai squash egyik fellegvára. Éppen ezért örültünk, hogy ők is nagyon meg voltak elégedve a szervezésünkkel.

A verseny pontban reggel 10 órakor kezdődött el. A jó hangulat is szinte azonnal megérkezett. Éppen hogy ki tudtuk pakolni a szponzorok termékeit és az egyéb aktivitásokhoz szükséges eszközöket - amelyek azonnal nagyon népszerűek lettek - már kezdődött is az ünnepélyes megnyitó.

A mezőny is meglepően - legalábbis számunkra - erősnek bizonyult. Igen képzett játékosokat ismerhettünk meg. Hogy a lényeg , tehát a győztesek kiléte se maradjon tovább titokban:

A hölgyeknél a sorrend:

1.       Magdits Szilvia

2.       Tokodi Margaréta

A férfi mezőny végeredménye pedig:

1.       Kohlrusz Balázs

2.       Princz Tamás

3.       Benedek Kristóf

4.       Rappai Attila

Ők mindannyian továbbjutottak, tehát még találkozunk velük a budapesti selejtezőn a Griff Squash & Fitness Clubban.

A továbbiakban tehát még több aktivitásra számíthatnak a helyi szervezők, a szponzorokkal egyeztetve ugyanis igyekszünk újabb szolgáltatásokat levinni. Ilyen például, hogy a magyar squash mezőny élversenyzőivel igyekszünk bemutató meccseket szervezni a verseny napjára, ezáltal is népszerűsítve a sportágat országosan és helyi szinten is.

Gratulálunk a győzteseknek!

Találkozunk november 13-án a Pécsi Mozgásközpontban a következő selejtezőn!

Beszámoló képekben:

·         http://picasaweb.google.com/griffsquash08/SzegediSelejtezo_1#

 További beszámolók találhatók folyamatosan:

·         Sporthiradó

·         Blikk

·         Mozgás Hálózata

·         Magyar Squash Szövetség

·         Squash OB Blog

·         Amatőr Squash Blog

·         Squash TV

·         Griff Squash & Fitness Club

 

Szombaton Szegeden rajtol az első selejtezőjével az Egyéni Amatőr Országos Squash Bajnokság, ahol bárki - vagyis nem csak a szövetség hivatalos versenyzői - indulhat.

Időpont: 2010. november 06

 

Helyszín: 6725 Szeged, Kenyérgyári út 3 - Squash Club Szeged

 

Nevezés:  2010. november 04 (csütörtök) 16 óráig a griffsquash08@gmail.com e-mail címen a selejtező helyszínének pontos megadásával lehet.

 

További részletek a versenykiírásban!

squash.griffsquash.hu/amator-squash-verseny-2011.php

Krajcsák Márk Interjú

Márkot New Jerseyben 20 percre Manhattan városától értük el, ahol egy két hetes edzőtáborban vesz részt a Challenge Squash Clubban. Márkot, Ágh Attila itt készíti fel a US Openre.

1.       Miért kellett edzőtáborba menned?

 •  Nagyon nehéz mérkőzés vár rám két hét múlva. Azzal az Alister Walkerrel játszom, aki 16. helyen áll a Világranglistán és eddig kétszer 3:1 arányban győzött le Engem. Úgyhogy most azért is jöttem el otthonról, hogy a lehető legideálisabb körülmények között mindentől távol csak a squashra összpontosítva tudjak felkészülni erre és a soron következő többi versenyre is.

 

2.       Mi a véleményed arról, hogy idén először egyben lesz megrendezve az Amatőr és a Profi Országos Bajnokság?

 • A hírnek nagyon örültem, hiszen 12-13 éve a Griff Squash Clubban edzem. Nem is edzettem azóta sem máshol, úgyhogy mindenképpen örülök a hírnek. Nem is lakom messze a squash clubtól, minden ideális nekem, hazai pálya, úgyhogy nagyon örültem neki, hogy csakúgy, mint a tavalyi évben most is a hazai klubom tudta elnyerni ennek a rendezési jogát. Ez azért is kifejezetten jó, mert a két rendezvény úgymond húzza egymást. Több nevező, több játékos tud elindulni, sokkal jobb atmoszféra tud kialakulni a klubon belül ami szerintem mindenképpen eladhatóbbá és élvezhetőbbé is teszi a sportágat, arról nem is beszélve, hogy az amatőrök így láthatnak közvetlen testközelből profi mérkőzéseket. Magyarország élvonalbeli játékosait láthatják majd egymás ellen.

3.       Mi volt a tapasztalatod a tavalyi amatőr Országos Bajnokságról?

 • Egészen sikeres volt, első ízben először került úgy megrendezésre ez a verseny, hogy különböző vidéki nagyvárosokban voltak selejtezői, ami egy tök jó kezdeményezés volt, hiszen így rengeteg nagyvárosba eljutott az amatőr Országos Bajnokságnak a híre. A sima egy fordulós országos bajnokságnál ennek nyílván sokkal kisebb hírverése lehetett volna. Úgyhogy ez egy nagyon jó kezdeményezés volt és remélhetőleg majd idén is így lesz mert ez minél több indulót generál, ami a szponzorok szempontjából is csak kecsegtető lehet. Minél több induló, minél több megjelenést vonz magával.

4.       Mik a céljaid a közeljövőre?

 • Most sajnos visszacsúsztam a 47. helyig a Világranglistán. Amit azért most sem mondanék rossz helyezésnek hiszen amikor sikerült első ízben bejussak a legjobb 50 játékos közé a világon, akkor hihetetlen boldog voltam. Amikor elkezdtem ezt az egész sportágat, akkor el sem tudtam még képzelni magamról, hogy valaha sikerül majd, hogy ilyen messzire eljussak. Most egyébként, hogy itt vagyok, már közel sem így látom és úgyis érzem, hogy ennél még több van bennem, vagy többet tudnék kihozni magamból. Sikerült eddig a 37. helyig előre jussak a Világranglistán, ehhez képest most tíz hellyel vagyok hátrébb. Nem a világ vége. Azért is döntöttem most úgy, hogy közvetlen a verseny szezon előtt kijövök még ide New Yorkba, hogy mindentől távol csak a squashra, csak a versenyzésre koncentrálva tudjak felkészülni a soron következő versenyeimre, ami egyébként most Chicago lesz. Innen utazok Phoenixbe, majd Equadorba, Kanadába és Kuvaitba. Majd utána térek haza november elején. Nyilván sok függ attól, hogy melyik helyszíneken milyen sorsolásokat kapok és hogy milyen formát sikerül elcsípjek de hát természetesen mindent megteszek azért hogy a lehető legjobbat hozzam ki ebből a túrából, hiszen nem titkolt közeljövőbeli célom az, hogy a 30 közelébe kerüljek a Világranglistán. Hogyha ezt a négy versenyt sikerül ideálisan, egy két papírformát felborítva jó eredményekkel befejeznem, akkor minden bizonnyal november, vagy legkésőbb december környékén ott is tudnék lenni. Nem lesz egyszerű, de úgy érzem az elmúlt pár hónapban nagyon sokat tettem azért, hogy mindez sikerülhessen.

5.       Hogy látod a magyar fallabdát a nemzetközi viszonylatokban? Miben kell még fejlődnünk?

 • Mindenképpen mint minden sportágban alulról kell a legelső fokozattól kezdve építkezni. Ha minél több játékosunk van, minél több amatőr kezdi el a sportágat, minél ismertebbé válik hazánkban is a squash, annál többen fognak profiként versenyezni és később annál nagyobb lesz a tömegbázis és annál elismertebb lesz a sportág. Minden bizonnyal még több squash klubokat kell építeni, minél többször kell a médiában szerepeltetni a sportágat, nemzetközi sikerek kellenek, hasonló rendezések kellenek, mint például az amatőr Országos Bajnokságnak és a profi Országos Bajnokságnak a közös szervezése, ami egymást húzza magával, különböző események kellenek otthonra. Mi ezért indítottuk el egyébként nem olyan régen a Squash Turnét, ahol Magyarország szerte a magyar nagyvárosokba megyünk el a fallabdát népszerűsíteni és gyerekekkel foglalkozni. Mindenféle ilyen esemény kell ahhoz hogy a sportág minél jobban el tudjon terjedni és minél többen lássanak benne potenciált, mind a szponzorok mind pedig a leendő játékosok közül.

griffsquash.hu

Az első országos amatőr squash bajnokság férfi győztese:

Bary Gábor

-          mivel foglalkozol?

o   Egyetemista vagyok.

-          Mennyit edzel egy héten?

o   Ha van elég időm, heti 2-3-szor megpróbálo játszani.

-          Miért indultál el az OB-n?

o   Egyértelmű. Kihívás, jól hangzott a verseny és belefértem a nevezői keretbe.

-          Mióta fallabdázol?

o   Durván öt éve kezdhettem el.

-          Mit mondanál annak, aki csak most gondolkozik azon, hogy kipróbálja a squasht?

o   Mindenképpen megpróbálnám rábeszélni. Sok érv van, az első hogy bárki élvezheti a játékot bármilyen szinten, és garantáltan jól elfárad benne. Az ember ki tudja ütni a dühét, néha ez is hasznos:D.

-          Tényleg drága sport? Mennyit költesz rá?

o   Ez relatív, ha az ember jó idősávokban megy, ismeri a pályákat, és figyeli az akciókat, elég olcsón lehet játszani. Kiegészítőkre(ütő, cipő, labda stb.) meg annyit költhet az ember amennyit rászán. Persze egy focilabdánál azért drágább.

-          Hogy érezted magad a versenyen, mi a véleményed róla?

o   Tetszett a verseny, sok lelkes ember volt, mindenki ki akarta próbálni magát.

-          Ki az edződ és melyik klubba jársz?

o   Nem jártam sokat edzőhöz, Shakeel Khantól vettem régebben pár órát. A GoldCenterbe járok leginkább.

-          Milyen gyakran jársz versenyekre?

o   Amikor szezon van, lehetőségeimhez mérten igyekszem elmenni minél többre, tehát azért két-háromhetente részt veszek egyen év közben.

griffsquash.hu

Az első országos amatőr squash bajnokság női győztese:

Burmeister Réka

-          Mivel foglalkozol?

o   Tesztmérnök vagyok (szoftver tesztelés, fejlesztés) egy angol cégnél, Cambridge-ben

-          Mennyit edzel egy héten?

o   Naponta 2-3-szor játszom, hetente egyszer edzek edzővel ezen kívül gyakorlok amikor rá tudom venni magam

-          Miért indultál el az OB-n?

o   Szerettem volna felmerni a tudásomat, valamint reméltem, hogy learathatom a sok munka gyümölcsét

-          Mióta fallabdázol?

o   Februárban lesz négy éve

-          Mit mondanál annak, aki csak most gondolkozik azon, hogy kipróbálja a squasht?

o   Mindenkeppen ajánlom hiszen egy remek sport! Mind férfiaknak mind nőknek tökéletes munka utáni kikapcsolódás es nagyon jó, egész testet átmozgató testedzés. Szerintem sokkal jobb, mint a konditeremben izzadni, ráadásul többet is ér

-          Tényleg drága sport? Mennyit költesz rá?

o   Otthon iszonyatosan drága. A Griff kifejezetten olcsó hely a ~3000 forintos pályadíjjal, de ha máshova tévednél (Mammut, Gold, Centrum squash) nagyon könnyen találsz 5-6000 forintos díjakat is. Ha ehhez meg hozzáadjuk a heti egy órát edzővel, az igen szépen felnyomja az arat. Ahhoz, hogy jó formában légy érdemes hetente 3-4-szer játszani, ami meg a baráti árak mellett is elég sok pénzt visz el egy hónapban. Angliában egészen más a helyzet. A klub, ahol tag vagy £32 egy hónapra (kb. 11 000 HUF) es ezért az összegért korlátlanul játszhatok – így persze nem kerül sokba a napi három óra sem. Valamint itt minden megyében van csapatbajnokság Október es Március között – a megyei klubbok 4 férfi es 2 női divízióban mérettetnek meg, egyenként 5 csapattaggal. Így nagyon jó környezetű szociális játékká varázsolják a squasht ami rögtön más fényben tünteti fel az egyébként elég magányosnak tartott sportot. Ráadásul segít abban, hogy felkészülj egyéb versenyekre is

-          Hogy érezted magad a versenyen, mi a véleményed róla?

o   Nagyon jól ereztem magam es igazan meglepődtem mennyire kedves es barátságos volt mindenki. Az egyetlen probléma esetenként a bíró hiánya volt (vagy nemtörődömsége) – igazából egyetlen meccs volt ahol ez problémát jelentett. A díjazás igen magas volt ami kifejezetten kecsegtetővé tette számomra a versenyt. Kicsit ugyan sajnálom, hogy trófea/emlékérem/oklevél vagy valami hasonló nem került be a nyeremények közé hiszen az lenne az, amit az unokaimnak is tudnék mutogatni

-          Ki az edződ és melyik klubba jársz?

o   Bob Maison, Cambridge Squash Club

-          Milyen gyakran jársz versenyekre?

o   Játszom a megyei csapat Férfi 4-es divízióban (5. Játékos) valamint a női 1-ben (2-3. Játékos). Évente egyszer van megyei bajnokság es klubbajnokság de ahogy lassan kezdek elfogadható szinten játszani, szeretnek több versenyen is reszt venni. Azon gondolkoztam, hogy talán otthon érdemes lenne a profik között elkezdenem versenyezni – ehhez itt kint meg nem vagyok elég jó.

griffsquash.hu

OB - első posztere

2010.09.23. 12:23

Média Kupa Versenykiírás

2010.09.22. 10:34

Egyéni Országos Squash Bajnokság 2011

Média Kupa

A verseny célja:

Egy könnyed, sportos délután azon médiában szereplők részére, akik már játsszák, vagy most kezdik az ismerkedést a sportággal.

A versenyszámok:

Megfelelő induló esetén férfi és női versenyszámok, korlátozott induló esetén koedukált verseny.

A verseny ideje:

2011. Február 25 - Griff Squash & Fitness Club

A versenyen indulhatnak:

Azon újságírók és a média munkatársai, akik elfogadják a versenykiírásban rögzített feltételeket.

A verseny rendezője:

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség, és a Griff Squash & Fitness Club

A nevezési határidő:

2011. február 10. (csütörtök) 22:00 óráig e-mailen a griffsquash08@gmail.com címen, a név és a média megjelölésével.

A sorsolás:

2011. február 11-én (pénteken) 10:00-kor nyilvános sorsolás a verseny helyszínén. A sorsolás megtekinthető csütörtök délutántól a www.griffsquash.hu honlapon a Hírek menüpontban.

A lebonyolítás:

Dunlop versenylabdával egyenes kieséses rendszerben, vigaszággal. A mérkőzéseket PSA versenyeken alkalmazott pontozási rendszerrel, 3 nyert játszmáig játsszuk, játszmánként 11 pontig, két pont különbséggel.

A díjazás:

Első három helyezett kupa érem és oklevél, negyedik helyezett oklevél mindkét kategóriában.

A versenybíróság:

Szőcs István                                             a MF(S)SZ elnöke

Szilágyi Gábor                                         a Griff Squash és Fitness Club vezetője

Tóth Béla versenyigazgató                a MF(S)SZ hivatalos főbírója,

Képes Gábor                                           a MF(S)SZ főtitkára

Baranyai Judit                                         a MF(S)SZ főmunkatársa

A játékvezetés:

A mérkőzéseket az MF(S)SZ hivatalos bírói vezetik!

Az ügyeletes orvos:

A Griff Squash & Fitness Clubja biztosítja

A mérkőzések időpontja:

A verseny során a versenybíróság által megadott időpontok az érvényesek. A versenybíróság által kiírt időponthoz képest 10 (tíz) perc a várakozási idő, ezután a meg nem jelent versenyző 3-0-ra veszít.

Irányadó szabályok: A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség általános versenyszabályzata (http://squash.hu) és a World Squash Federation (WSF) versenyszabályzata (http://.worldsquash.org)

Egyéb: Az öltözőkben és a versenyek helyszínén hagyott tárgyakért a rendezőség nem vállal felelősséget.

Mindenkinek jó versenyzést és sok sikert kívánnak a verseny szervezői.

http://squash.hu

http://squashob.blog.hu

http://amatorsquash.blog.hu

 

Profi Versenykiírás

2010.09.22. 10:27

Egyéni Országos Squash Bajnokság 2011

Profi

A versenyen indulhatnak:

Azon magyar állampolgárok, akik rendelkeznek érvényes versenyengedéllyel.

A válogatott keret tagjainak kötelező a részvétel!

A verseny rendezője:

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség, Griff Squash és Fitness Club

A nevezési határidő:

2011. február 10 (csütörtök) 22:00 óráig e-mailen az info@squash.hu címen, a név, ranglista helyezési szám, és az egyesület megjelölésével.

A nevezési díj:

Minden indulónak 3.000.-Ft. (18 év alattiaknak 2.000.-Ft) - A nevezési díj a verseny hivatalos pólóját is tartalmazza.

A sorsolás:

2010. február 11-én (péntek) reggel 10:00-kor nyilvános sorsolás a verseny helyszínén. A sorsolás megtekinthető péntek délutántól a www.squash.hu honlapon a versenyek menüpontban, a szövetségi versenynaptárban.

Selejtező:

2011. Február 19 - Griff Squash & Fitness Club

Döntő:

2011. Február 26-27 - Griff Squash & Fitness Club

A versenybíróság:

Szőcs István                                          a MF(S)SZ elnöke

Szilágyi Gábor                                         a Griff Squash és Fitness Club vezetője

Tóth Béla versenyigazgató                        a MF(S)SZ hivatalos főbírója,

Képes Gábor                                           a MF(S)SZ főtitkára

Baranyai Judit                                         a MF(S)SZ főmunkatársa

A lebonyolítás:

Dunlop versenylabdával egyenes kieséses rendszerben. A mérkőzéseket PSA versenyeken alkalmazott pontozási rendszerrel, 3 nyert játszmáig játsszuk, játszmánként 11 pontig, két pont különbséggel.

A nőknél a 16-os főtábla, 4 kiemelttel (1., 3-4.; 3-4., 2.). A főtáblára a négy kiemelten kívül a ranglistán következő 8 játékos (5-12.) kap helyet, a további négy helyért selejtező a többieknek.

A férfiaknál a 32-es főtábla, 8 kiemelttel (1., 5-8.; 5-8., 3-4.; 3-4., 5-8.; 5-8., 2.). A főtáblára a nyolc kiemelten kívül a ranglistán következő 16 játékos (9-24.) kap helyet, a további 8 helyért selejtező a többieknek.

(A versenybíróság egy „szabad kártyás helyet” fenntart magának. Abban az esetben, ha ezzel élni kíván, akkor a főtáblára a kiemelteken kívül 9-23 játékos kerül besorolásra, 24. helyen szabad kártyás játékos kap helyet.)

A díjazás: (összesen 500.000.-Ft értékben)

 • Férfi 1. hely:      100.000 Ft pénzdíj + kupa, érem, oklevél
 • Férfi 2. hely:      60.000 Ft pénzdíj + kupa, érem, oklevél
 • Férfi 3. hely:      30.000 Ft pénzdíj + kupa, érem, oklevél
 • Férfi 4. hely:      oklevél
 • Női 1. hely:         60.000 Ft pénzdíj + kupa, érem, oklevél
 • Női 2. hely:         30.000 Ft pénzdíj + kupa, érem, oklevél
 • Női 3. hely:         20.000 Ft pénzdíj + kupa, érem, oklevél
 • Férfi 4 hely:        oklevél

A játékvezetés:

A selejtező kivételével (február 19) a mérkőzéseket az MF(S)SZ hivatalos bírói vezetik!

Az ügyeletes orvos: A Griff Squash & Fitness Clubja biztosítja

A mérkőzések időpontja: A verseny során a versenybíróság által megadott időpontok az érvényesek. A versenybíróság által kiírt időponthoz képest 10 (tíz) perc a várakozási idő, ezután a meg nem jelent versenyző 3-0-ra veszít.

Irányadó szabályok: A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség általános versenyszabályzata (http://squash.hu) és a World Squash Federation (WSF) versenyszabályzata (http://.worldsquash.org)

Egyéb: Az öltözőkben és a versenyek helyszínén hagyott tárgyakért a rendezőség nem vállal felelősséget.

Mindenkinek jó versenyzést és sok sikert kívánnak a verseny szervezői.

http://squash.hu

http://squashob.blog.hu

http://amatorsquash.blog.hu

Egyéni Országos Squash Bajnokság

2011

 

Amatőr

A Griff Squash & Fitness Club szervezésében lebonyolításra kerülő országos squash bajnokság várja a versenyezni vágyó amatőr női és férfi játékosok jelentkezését az ország egész területéről.

A versenyen indulhatnak:

Mindazok, akik jelenleg és az elmúlt 5 évben nem szerepeltek a magyar illetve más squash ranglista férfi 120. és női 30. helyénél jobb helyen.

Nevezési díj:

3.000 Ft (18 év alatt 2.000 Ft) - tartalmazza a verseny 1db hivatalos pólóját.

Nevezés:

Minden egyes selejtező előtti csütörtök 16 óráig a griffsquash08@gmail.com e-mail címen a selejtező helyszínének pontos megadásával lehet.

Selejtezők:

 

1. Szegedi Selejtező:

 • Időpont: 2010. november 06.
 • Helyszín: 6725 Szeged, Kenyérgyári út 3 - Squash Club Szeged
 • Honlap: squashclub.hu

2. Pécsi Selejtező:

 • Időpont: 2010. november 13.
 • Helyszín: 7626 Pécs, Búza tér 6/B - Pécsi Mozgásközpont
 • Honlap: mozgaskozpont.sasok.hu

3. Győri Selejtező:

 • Időpont: 2010. november 20.
 • Helyszín: 9021 Győr, Szent István út 4 - Golden Ball Club
 • Honlap: goldenball.hu

4. Kaposvári Selejtező:

 • Időpont: 2010. november 27.
 • Helyszín: 7400 Kaposvár, Arany János utca 2/A - XL-Fittlesz Sport Wellness és Szabadidőközpont
 • Honlap: xl-fittlesz.hu

5. Egri Selejtező:

 • Időpont: 2010. december 04.
 • Helyszín: 3300 Eger, Rákóczi út 79 - Invest Sportcentrum
 • Honlap: www.investapartmanok.hu

 6. Kecskeméti Selejtező:

 • Időpont: 2010. december 11.
 • Helyszín: 6000 Kecskemét, Izsáki utca 4. - FormaZona Sportközpont
 • Honlap: formazona.hu/

 7. Budakalászi Selejtező:

 • Időpont: 2010. december 18.
 • Helyszín: 2011 Budakalász, Omszk park 1. (Cora mellett) - Budakalászi Sportcsarnok
 • Honlap: www.kalaszisportcsarnok.hu

8. Debreceni Selejtező:

 • Időpont: 2011. január 08.
 • Helyszín: 4027 Debrecen, Füredi út 27 - Aktív Fitness
 • Honlap: squashtime.hu

9. Gödöllői Selejtező:

 • Időpont: 2011. január 09.
 • Helyszín: 2100 Gödöllő, Dózsa György út 152. - HS Sport - és Szabadidőközpont
 • Honlap: hs-sport.hu

10. Szombathelyi Selejtező:

 • Időpont: 2011. január 15.
 • Helyszín: 9700 Szombathely, Géfin Gyula u. 24. - Öntöde Sportcentrum
 • Honlap: www.ontodesport.hu

 11. Tiszaújvárosi Selejtező:

 • Időpont: 2011. január 22.
 • Helyszín: 3580 Tiszaújváros, Szederkényi út 674/679. - Angyal Squash & Bowling Club
 • Honlap: www.angyalsport.hu

12. Budapesti Selejtező:

 • Időpont: 2011. január 29.
 • Helyszín: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152 - Griff Squash & Fitness Club
 • Honlap: griffsquash.hu

13. Kiskunhalasi Selejtező:

 • Időpont: 2011. február 05.
 • Helyszín: 6400 Kiskunhalas, Esze Tamás ltp.10. - Centrum Squash Club
 • Honlap: bowlingcentrum.hu

Döntő:

2011. február 20 - Griff Squash & Fitness Club

Díjazás:

Selejtezők:

 • A selejtezőkön mind a női, mind a férfi kategória első 4 helyezettje jut be a Budapesti döntőbe.
 • Férfi 1. hely: Karakal ajándékcsomag + Activlab ajándékcsomag.
 • Női 1. hely: Karakal ajándékcsomag + Activlab ajándékcsomag.

Döntő:

 • Férfi 1. hely:    50.000 Ft pénzdíj + kupa, érem, oklevél, Hosszú hétvége 2 fő részére valamely Hunguest Hotel szállodában, 1 edzés óra Krajcsák Márkkal, Activlab ajándékcsomag, Karakal ajándékcsomag...
 • Férfi 2. hely:    kupa, érem, oklevél, 1 edzés óra Fülöp Sándorral, Activlab ajándékcsomag, Karakal ajándékcsomag...
 • Férfi 3. hely:    kupa, érem, oklevél, Activlab ajándékcsomag, Karakal ajándékcsomag...
 • Női 1. hely:    50.000 Ft pénzdíj + kupa, érem, oklevél, Hosszú hétvége 2 fő részére valamely Hunguest Hotel szállodában, 1 edzés óra Krajcsák Márkkal, Activlab ajándékcsomag, Karakal ajándékcsomag....
 • Női 2. hely:    kupa, érem, oklevél, 1 edzés óra Fülöp Sándorral, Activlab ajándékcsomag, Karakal ajándékcsomag....
 • Női 3. hely:    kupa, érem, oklevél, Activlab ajándékcsomag, Karakal ajándékcsomag...

Lebonyolítás:

Selejtezők:

Dunlop versenylabdával a jelentkezők számától függően csoportmérkőzéses vagy svájci rendszerben. Mindenki számára legalább 2 mérkőzés garantált. A mérkőzéseket PSA versenyeken alkalmazott pontozási rendszerrel, 3 nyert játszmáig játsszuk, játszmánként 11 pontig.

Bíráskodás:

A fair play szabályai szerint vagy választott bíróval.

Döntő:

Dunlop versenylabdával svájci rendszerben + vigaszág. Mindenki számára legalább 2 mérkőzés garantált. A mérkőzéseket PSA versenyeken alkalmazott pontozási rendszerrel, 3 nyert játszmáig játsszuk, játszmánként 11 pontig.

Bíráskodás: MF(S)SZ hivatalos bírói vezetik az egyes mérkőzéseket.

Főbíró: Tóth Béla

Sorsolás:

2011. február 11. – én, 10 órakor a döntő helyszínén. A sorsolás megtekinthető http://griffsquash.hu oldalon.

Ügyeletes orvos:

A selejtezőkön az orvost a rendező Klub, a döntő orvosát a Griff Squash & Fitness Club biztosítja.

Irányadó szabályok: A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség általános versenyszabályzata (http://squash.hu) és a World Squash Federation (WSF) versenyszabályzata (http://.worldsquash.org)

Egyéb: Az öltözőkben és a versenyek helyszínén hagyott tárgyakért a rendezőség nem vállal felelősséget.

Mindenkinek jó versenyzést és sok sikert kívánnak a verseny szervezői.

squash.hu

griffsquash.hu

squashob.blog.hu

amatorsquash.blog.hu

Profi Selejtező

2010.09.17. 04:55

Profi Selejtező

 

Időpont:

2011. február 19

Helyszín:

1113 Budapest, Bartók Béla út 152

Griff Squash & Fitness Club

griffsquash.hu

Amatőr Selejtezők

2010.09.16. 12:03

Amatőr Selejtezők

 

Szegedi Selejtező:

 • Időpont: 2010. november 06.
 • Helyszín: 6725 Szeged, Kenyérgyári út 3 - Squash Club Szeged
 • Honlap: squashclub.hu

Pécsi Selejtező:

 • Időpont: 2010. november 13.
 • Helyszín: 7626 Pécs, Búza tér 6/B - Pécsi Mozgásközpont
 • Honlap: mozgaskozpont.sasok.hu

Győri Selejtező:

 • Időpont: 2010. november 20.
 • Helyszín: 9021 Győr, Szent István út 4 - Golden Ball Club
 • Honlap: goldenball.hu

Kaposvári Selejtező:

 • Időpont: 2010. november 27.
 • Helyszín: 7400 Kaposvár, Arany János utca 2/A - XL-Fittlesz Sport Wellness és Szabadidőközpont
 • Honlap: xl-fittlesz.hu

Egri Selejtező:

 • Időpont: 2010. december 04.
 • Helyszín: 3300 Eger, Rákóczi út 79 - Invest Sportcentrum
 • Honlap: www.investapartmanok.hu

 Kecskeméti Selejtező:

 • Időpont: 2010. december 11.
 • Helyszín: 6000 Kecskemét, Izsáki utca 4. - FormaZona Sportközpont
 • Honlap: formazona.hu/

 Budakalászi Selejtező:

 • Időpont: 2010. december 18.
 • Helyszín: 2011 Budakalász, Omszk park 1. (Cora mellett) - Budakalászi Sportcsarnok
 • Honlap: www.kalaszisportcsarnok.hu

Debreceni Selejtező:

 • Időpont: 2011. január 08.
 • Helyszín: 4027 Debrecen, Füredi út 27 - Aktív Fitness
 • Honlap: squashtime.hu

Szombathelyi Selejtező:

 • Időpont: 2011. január 15.
 • Helyszín: 9700 Szombathely, Géfin Gyula u. 24. - Öntöde Sportcentrum
 • Honlap: www.ontodesport.hu

 Tiszaújvárosi Selejtező:

 • Időpont: 2011. január 22.
 • Helyszín: 3580 Tiszaújváros, Szederkényi út 674/679. - Angyal Squash & Bowling Club
 • Honlap: www.angyalsport.hu

Budapesti Selejtező:

 • Időpont: 2011. január 29.
 • Helyszín: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152 - Griff Squash & Fitness Club
 • Honlap: griffsquash.hu

Kiskunhalasi Selejtező:

 • Időpont: 2011. február 05.
 • Helyszín: 6400 Kiskunhalas, Esze Tamás ltp.10. - Centrum Squash Club
 • Honlap: bowlingcentrum.hu

 

 


 

Egyéni Squash OB 2011

Amatőr & Profi

 Kijelölésre került az Egyéni Országos Bajnokság helyszíne.
A Magyar Falabda (Squash) Szövetség és a Griff Squash
& Fitness Club megállapodott a rendezés lebonyolításában. A
szerződésben rögzített feltételek között szerepel a verseny anyagi hátterének biztosítása a rendező részéről, valamint kifogástalan
rendezés esetén további két évre opció a verseny rendezési jogára.


A Griff vállalta azt is, hogy az előző szezonban megrendezett, és az
országot ténylegesen lefedő Amatőr Országos Bajnokságot idén is
megrendezi.

A Szövetség elkötelezte magát az esemény támogatása mellett.