Amatőr Squash OB - 6. selejtező:

FormaZóna Sportközpont, Kecskemét

 Kecskeméten, egy bevásárlóközpontban található az új FormaZóna Sportközpont, amely az amatőr országos bajnokság 6. selejtezőjének adott otthont. Azért írom, hogy új, mert mint könnyen kikövetkeztethető, volt belőle egy régi is. Mégpedig nem messze tőle - alig párszáz méter - csakhogy a klub kinőtte korábbi épületét, mind méretben, mind pedig minőségben. Tehát Konfár Zoltán klubja is a jól bevált módszert követi. A korábbi klubbal szerzett tapasztalatokat egy új, minden szempontból a saját igényekhez igazított épületben kamatoztatják.

 Úgy látszik, hogy ez már egy általánosnak mondható jelenség. Ez az egyik tanulság a szervezők számára a rendezvény egészét nézve. Így, közeledve a selejtezők feléhez, több tanulságot is le tudtunk szűrni, és ennek a selejtezőnek apropóján meg is osszuk a fallabdát kedvelő nagyérdeművel, veletek.

Kettes számú tanulság, amely a korábbi beszámolókból már át kellett, hogy sugározzon a sorok közül felétek, hogy a fallabda, úgy általában, mint szabadidős sportág egyáltalán nincs rossz állapotban Magyarországon. Nincs rossz állapotban a vidéki nagyvárosokban sem - vagy inkább főleg ott. A körülmények megfelelőek, néhol nagyon is jók, van is érdeklődés a sportág iránt, és vannak elhivatott emberek, akik hajlandóak az idejükből áldozni, hogy mások szórakozására szervezzenek versenyt. (Ezért dicséret illeti őket, még akkor is, ha egyesek közülük uram bocsá' ezt némi haszon reményében is teszik - a szerencsétlen naiv lelkek...) Mi kell még? Nos, úgy tűnik, hogy egy kis kommunikáció, és központi szervezés. Ebben igyekszünk segíteni. Legalábbis, megtesszük, ami tőlünk telik. Majd meglátjuk, mire elég.

Tehát, a FormaZóna. Mint már utaltunk rá, a tulajdonos Konfár Zoltán - aki maga is rendszeresen squashol - egy 2200 nm-es, teljesen modern gépparkkal felszerelt fitneszterem, és a hozzátartozó egyéb kiegészítő szolgáltatásokkal jól ellátott sportkomplexumot vezet. A három (!) aerobik teremben minden manapság divatos mozgásformához rendelkezésre áll a felszerelés. Emellett cardio park, wellness részleg, szolárium és ki tudja még, hogy mi is tartozik a teremhez. Hogy mi még? Ja igen, ami számunkra nem elhanyagolható: 2 db squash pálya.

A selejtezőt tehát ezen a 2 pályán játszotta le a 20 induló. Akik egytől-egyig férfiak voltak. Tanulság #3: a nőket nehéz rábírni, hogy induljanak el egy fallabda versenyen. Ez immár országos tendenciának mutatkozik. Kérdés, hogy a verseny, vagy inkább a fallabda zavarja őket jobban a fallabda verseny esetében.

Mindenesetre az indulók száma megelégedésre adhat okot. Főleg, ha figyelembe vesszük az időjárást, a tényt, hogy szombat munkanap volt, illetve, hogy vasárnap országos csapat bajnoki forduló volt.

Kovács István szervezte a helyszínen az eseményt. Neki fontos szerepe volt abban, hogy ilyen sokan eljöttek a fentebb részletezett nem túl kedvező külső körülmények ellenére.

A már megszokott csapatot ismét felvonultattuk. Két hostessünk - Görög Gabriella, Sipos Barbara - mellett a fotós Rácz Zoltán volt jelen, míg  Szilágyi Gábor és Czeglédi Tamás képviselték a szervezőket. Ezúttal is a FOX Autorent által biztosított kocsival utaztunk - ezúton is hála érte, megint! Sajnos ezúttal nem tudtunk versenyzőt, vagy edzőt szervezni a helyszínre, de egy másik alkalommal pótolni fogjuk e hiányosságot. Úttörő becsszóra!

 A szokásos aktivitások megvoltak: ActivLab termékkóstolók, Organity magnézium gél, és Phiten mágneses nyakláncok és titánium karkötők, Yantra jóga és masszázs matracok termékbemutatója. Emellett bemutattuk legújabb szponzorunkat: a Pegazus Brókerház Zrt., akik a döntők győzteseinek adnak majd díjakat.

A végeredmény a következő:

1. Fritz László
2. Gulyás Tamás
3. Magyar Péter
4. Horváth Zalán
5. Kovács István
6. Benda Imre
7. Faragó Zsolt
8. Kozma János

5-8-ig a helyezések nem lettek kijátszva, a szerin rangsoroltam, hogy
kinek lett jobb helyezése a vigaszágon.
A vigaszág győztese: Fricz István.

 

A következő lehetőség az indulásra:

2010. december 18.  Kalászi Sportcsarnok, Budakalász

Beszámoló képekben:

·         http://picasaweb.google.com/griffsquash08/KecskemetiSelejtezo#

 

További beszámolók találhatók folyamatosan:

·         Sporthiradó

·         Blikk

·         Mozgás Hálózata

·         Magyar Squash Szövetség

·         Squash OB Blog

·         Amatőr Squash Blog

·         Squash TV

·         Griff Squash & Fitness Club

 

A bejegyzés trackback címe:

https://squashob.blog.hu/api/trackback/id/tr962515148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása